No items found.

Indstillingen til Robert Prisen 2025 åbner i oktober

Retningslinjer for indstilling af udenlandske film:

Kun det danske distributionsselskab kan indstille film til Robert Prisen.  

Der skal udfyldes et separat skema per film, der indstilles. For indstilling i kategorierne for udenlandsk film kræves det, at filmen har haft minimum 5 visninger i danske biografer og har en dansk distributør. 

For indstilling til Robert Prisen 2025 skal filmenes danske premieredato og visninger ligge mellem 01.01.2024 og 31.12.2024. 

Alle felter i formularen skal udfyldes. I bunden af formularen skal du bekræfte, at du har læst retningslinjerne. Du er ansvarlig for, at de indstillede navne og titler er stavet korrekt.  

Du skal i formularen tage stilling til, om filmen skal indstilles som engelsksproget eller ikke-engelsksproget. Hvis dialogen i over 50% af filmen er på et andet sprog end engelsk, betragtes filmen som ikke-engelsksproget. 

Indstilling i kategorien er gratis, og der er ingen begrænsning på, hvor mange film, man må indstille i hver kategori. 

Du skal levere 2 stills fra filmen i høj opløsning samt et billede af filmens plakat. Dette sendes på mail til info@filmakademiet.dk.

Danmarks Filmakademi forbeholder sig retten til ændringer i kategorier o.l. og er ikke forpligtet til at uddele priser i alle listede kategorier.

Spørgsmål kan rettes til sekretariatet: info@filmakademiet.dk eller på 2980 1984. Telefonen er åben tirsdage og torsdage mellem 10.00-16.00.

Det er gratis at blive medlem af Danmarks Film Akademi. Du kan ansøge om medlemskab her.

Filmakademiet uddeler 1 stk. Robert-statuette i kategorien engelsksproget film og 1 stk. statuette i kategorien ikke-engelsksproget film. 

Det er i sidste ende bestyrelsen, der suverænt kan godkende eller afvise tilmeldinger.