No items found.

Tilmeldingen til Robert Prisen 2021 er lukket

Nye retningslinjer for tilmelding bliver offentliggjort når tilmeldingen åbner i efteråret 2021. Her er sidste års reglement: 

Retningslinjer for tilmelding af spillefilm:

Kun produktionsselskabet kan tilmelde film til Robert Prisen. Producenten, der tilmelder, tager således stilling til, hvilke personer, der skal og kan indstilles til en nominering på den enkelte film.

Der skal udfyldes én formular per film, der tilmeldes.

Alle felter i formularen skal udfyldes. Tag stilling til, hvem der skal indstilles i samtlige kategorier. Hvis man ikke ønsker at indstille nogen i en kategori, skriver man ”x”. For at indstillingen skal være gyldig skal filmens premieredato ligge mellem d. 1.1.2020 - 31.12.2020. 

En indstilling kræver, at filmen er dansk. Definitionen på en "dansk film" er følgende, og en film skal opfylde BEGGE nedenstående krav:

1)   Festivalretten skal være hos en dansk aktør (fx hos DFI eller producenten) og kan ikke ligge hos et andet nationalt filminstitut.

2)   I henhold til MEDIA’s retningslinjer bruges dette pointsystem i tvivlstilfælde til at udregne om en film er dansk. En film skal opnå minimum 10 points:

Dansk instruktør = 3 points, Dansk scenograf = 1 point, Dansk manuskriptforfatter = 3 points, Dansk a-fotograf = 1 point, Dansk komponist = 1 point, Dansk klipper = 1 point, Dansk skuespiller 1 = 2 points, Dansk skuespiller 2 = 2 points, Dansk skuespiller 3 = 2 points, Dansk lyddesigner = 1 point, Dansk location = 1 point, Dansk post-produktion = 1 point. TOTAL: 19 point (Kilde MEDIA)

Film fra rigsfællesskabet kan indstilles på linje med danske. Filmen må ikke have været indstillet til en national filmpris i et andet land.

Bemærk at tilmelding i kategorien Årets børne- og ungdomsfilm ikke udelukker indstilling af samme film i kategorien Årets danske spillefilm (eller omvendt). Det kræver dog, at man udfylder begge formulartyper separat.

Indstilling af personer:

For at en person kan tilmeldes i de forskellige kategorier, er det et krav, at han/hun har arbejdet på filmen minimum 70% af optageperioden eller efterarbejdet og har haft en A-funktion eller som supervisor i den pågældende kategori. Bemærk at der ikke kan indstilles firmaer i de tekniske kategorier.

For en indstilling i skuespilkategorierne kræves det, at personen er fyldt 15 år inden eller under optagelserne. For en indstilling i kategorien årets hovedrolle kræves det, at den indstillede skuespiller er med i mindst 40 % af filmen. I henholdsvis kategorierne Årets mandlige hovedrolle og Årets kvindelige hovedrolle kan max. 1 skuespiller per kategori, per film indstilles. I kategorien årets birolle M/K kan max. 2 skuespillere per film indstilles. Bemærk: Hvis der ønskes at indstille mere end 1 hovedrolle eller 2 biroller af samme køn, skal der søges om dispensation fra bestyrelsen til dette - det gøres på mail til info@filmakademiet.dk

Original sang:

En original sang skal være en sang med tekst, der er skrevet DIREKTE til filmen eller har sin premiere i filmen enten som en sang i filmens lyd-billede eller som end-credit sang. Det kan ikke være en sang, der anvendes fra et allerede eksisterende værk.

Score:

For at kunne nomineres til Robert-kategorien Årets Score skal en films musik være komponeret til filmen og udgøre mindst 85% af filmens musikmængde. Musikmængden gøres op i minutter og sekunder, som skal fremgå af filmens music cue sheet. 

Manuskript:

For indstilling i manuskriptkategorierne skal manuskriptet gøres tilgængelig for gennemlæsning for de medlemmer, der kan nominere i disse kategorier. Der skal redegøres for, hvilken version af manuskriptet, der indsendes, og vi opfordrer til, at det er den seneste version. Manuskriptet skal sendes til info@filmakademiet.dk

Visuelle effekter:

Det kan være svært at vide, hvor i filmen der er udført ”visuelle effekter”, så I skal udarbejde en uddybende forklaring med tidskoder. Prisen skal gå til den film eller person, som har formået at formidle de bedste visuelle effekter enten kunstnerisk eller med nye innovative tekniske løsninger. Det kan fx være for mattepaint, compositing, gummimasker, tricks, eksplosioner, 3D, CGI etc. FilmAkademiet fremsender gerne eksempler på en beskrivelse efter forespørgsel. Indstillingen må gerne inkludere et showreel og/eller anden uddybende forklaring. Send en mail med uddybning til info@filmakademiet.dk.

Gyldig tilmelding og materialer:

I bunden af formularen skal du bekræfte, at du har læst retningslinjerne. Du er ansvarlig for, at de indstillede navne og titler er stavet korrekt. 

Ved tilmelding af film giver producenten ret til, at filmmaterialer kan bruges i promoveringen af Robert Prisen. Producenten skriver yderligere under på, at han/hun kan levere de materialer, der måtte være nødvendige for produktionen af prisuddelingen.

Filmen skal gøres tilgængelig for digitalt gennemsyn for FilmAkademiets medlemmer. Her sendes oplysninger og evt. kodeord til info@filmakademiet.dk. Streamingen er eksklusivt for FilmAkademiets medlemmer ifm. nominerings- og afstemningsgennemsyn.

Du skal levere 2 stills fra filmen i høj opløsning samt et billede af filmens plakat. Dette sendes på mail til info@filmakademiet.dk 

Alle materialer skal være FilmAkademiet i hænde inden udgangen af november 2020. 

Tilmeldingsgebyr indbetales på FilmAkademiets konto, og tilmeldingen er først gyldig, når gebyret er FilmAkademiet i hænde. Herefter vil du modtage en kvittering for indbetalingen.

Robert 2021-gebyrer per tilmeldte film (alle beløb er inkl. moms):

Årets danske spillefilm/ børne- og ungdomsfilm: 2.500 kr.

Low-budget film (max 6 mio budget): 1.500 kr.

Low-budget film (max 3 mio budget): 1.000 kr.

Danmarks Filmakademi, Bentzonsvej 21, 2000 Frederiksberg.

Reg: 1551, Konto: 11205755

HUSK at skrive tydelig reference på bankoverførslen: ROBERT og FILMTITEL.

FilmAkademiet forbeholder sig retten til ændringer i kategorier o.l. og er ikke forpligtet til at uddele priser i alle listede kategorier.

Alle spørgsmål rettes til Ditte Drehn info@filmakademiet.dk eller på 2980 1984 onsdage mellem 09.00-12.00. 

Husk det er gratis for aktive professionelle i den danske film- og tv-branche at blive medlem af FilmAkademiet. For at være stemmeberettiget til Robert Prisen 2021 skal medlemskabet være godkendt inden 31. december 2020. Du kan ansøge om medlemskab via hjemmesiden.

FilmAkademiet uddeler 1 stk Robert-statuette til produktionsselskabet der vinder i Årets film kategorierne. Statuetter kan tilkøbes hvis der er flere producenter eller til instruktør og/eller manuskriptforfattere. I de personlige kategorier uddeles der 1 statuette per nomineret navn.

Retningslinjer for tilmelding af udenlandske film:

Kun det danske distributionsselskab kan tilmelde film til Robert Prisen.  

Der skal udfyldes et separat skema per film, der tilmeldes. For indstilling i kategorierne for udenlandsk film kræves det, at filmen har haft minimum 5 visninger i danske biografer og har en dansk distributør. 

For tilmelding til Robert Prisen 2021 skal filmenes danske premieredato og visninger ligge mellem 01.01.2020 og 31.12.2020. 

Alle felter i formularen skal udfyldes. I bunden af formularen skal du bekræfte, at du har læst retningslinjerne. Du er ansvarlig for, at de indstillede navne og titler er stavet korrekt.  

Du skal i formularen tage stilling til, om filmen skal indstilles som engelsksproget eller ikke-engelsksproget. Hvis dialogen i over 50% af filmen er på et andet sprog end engelsk, betragtes filmen som ikke-engelsksproget. 

Tilmelding i kategorien er gratis, og der er ingen begrænsning på, hvor mange film, man må indstille i hver kategori. 

Du skal levere 2 stills fra filmen i høj opløsning samt et billede af filmens plakat. Dette sendes på mail til info@filmakademiet.dk 

Danmarks Filmakademi forbeholder sig retten til ændringer i kategorier o.l. og er ikke forpligtet til at uddele priser i alle listede kategorier.

Spørgsmål kan rettes til Ditte Drehn: info@filmakademiet.dk eller på 2980 1984 onsdage mellem 09.00-12.00.

Det er gratis at blive medlem af Danmarks Film Akademi. For at være stemmeberettiget til Robert Prisen 2021 skal medlemskabet være godkendt inden 31. december 2020. Du kan ansøge om medlemskab via hjemmesiden.

Filmakademiet uddeler 1stk Robert-statuette i kategorien engelsksproget film og 1 stk statuette i kategorien ikke-engelsksproget film. 
Det er i sidste ende bestyrelsen, der suverænt kan godkende eller afvise tilmeldinger.