No items found.

Tilmeldingen til Robert Prisen 2024 åbner snart

Retningslinjer for tilmelding af udenlandske film:

Kun det danske distributionsselskab kan tilmelde film til Robert Prisen.  

Der skal udfyldes et separat skema per film, der tilmeldes. For indstilling i kategorierne for udenlandsk film kræves det, at filmen har haft minimum 5 visninger i danske biografer og har en dansk distributør. 

For tilmelding til Robert Prisen 2024 skal filmenes danske premieredato og visninger ligge mellem 01.01.2023 og 31.12.2023. 

Alle felter i formularen skal udfyldes. I bunden af formularen skal du bekræfte, at du har læst retningslinjerne. Du er ansvarlig for, at de indstillede navne og titler er stavet korrekt.  

Du skal i formularen tage stilling til, om filmen skal indstilles som engelsksproget eller ikke-engelsksproget. Hvis dialogen i over 50% af filmen er på et andet sprog end engelsk, betragtes filmen som ikke-engelsksproget. 

Tilmelding i kategorien er gratis, og der er ingen begrænsning på, hvor mange film, man må indstille i hver kategori. 

Du skal levere 2 stills fra filmen i høj opløsning samt et billede af filmens plakat. Dette sendes på mail til info@filmakademiet.dk.

Danmarks Filmakademi forbeholder sig retten til ændringer i kategorier o.l. og er ikke forpligtet til at uddele priser i alle listede kategorier.

Spørgsmål kan rettes til sekretariatet: info@filmakademiet.dk eller på 2980 1984. Telefonen er åben tirsdage og torsdage mellem 10.00-16.00.

Det er gratis at blive medlem af Danmarks Film Akademi. For at være stemmeberettiget til Robert Prisen 2024 skal medlemskabet være godkendt inden 31. december 2023. Du kan ansøge om medlemskab via hjemmesiden.

Filmakademiet uddeler 1 stk. Robert-statuette i kategorien engelsksproget film og 1 stk. statuette i kategorien ikke-engelsksproget film. 

Det er i sidste ende bestyrelsen, der suverænt kan godkende eller afvise tilmeldinger.