No items found.

Indstillingen til Robert Prisen 2025 åbner i oktober

Retningslinjer for indstilling af TV-serier:

Kun produktionsselskabet kan indstille TV-serier til Robert Prisen. Producenten, der indstiller, tager således stilling til, hvilke personer, der kan og skal indstilles til en nominering på den enkelte tv-serie.

Der skal udfyldes en formular per TV-serie, der indstilles. Alle felter i formularen skal udfyldes. Tag derfor venligst stilling til, hvem der skal indstilles i samtlige kategorier. Hvis man ikke ønsker at indstille nogen i en kategori, skriver man ”X”.

En indstilling kræver, at serien er dansk. Definitionen på en "dansk TV-serie" er følgende, og en serie skal opfylde BEGGE nedenstående krav:

1)   Distributionsretten skal være hos en dansk aktør (fx hos en dansk tv-kanal, streamingtjeneste/platform eller dansk producent).

2)   I henhold til MEDIA’s retningslinjer bruges dette pointsystem i tvivlstilfælde til at udregne, om en Tv-serie er dansk. Serien skal opnå minimum 10 point:

Dansk instruktør = 3 point, Dansk scenograf = 1 point, Dansk manuskriptforfatter = 3 point, Dansk a-fotograf = 1 point, Dansk komponist = 1 point, Dansk klipper = 1 point, Dansk skuespiller 1 = 2 point, Dansk skuespiller 2 = 2 point, Dansk skuespiller 3 = 2 point, Dansk lyddesigner = 1 point, Dansk location = 1 point, Dansk post-produktion = 1 point. TOTAL: 19 point (Kilde MEDIA)

Serier fra rigsfællesskabet kan indstilles på linje med danske. En serie må ikke have være indstillet til en national pris i et andet land.

En TV-serie defineres som bestående af minimum 4 afsnit med en varighed af minimum 8 minutter per afsnit. Tv-serien skal have sin sæsonpremiere i nuværende kalenderår på en dansk tilgængelig tv-kanal eller streamingtjeneste.

En TV-serie kan tilhøre anerkendte fiktionsgenrer, som omfatter bl.a. børne- og ungdomsfiktion, julekalender, comedy/satire, drama, krimi og/eller thrillere. Det er nu også muligt at indstille dokumentarserier på samme vilkår som fiktionsserier.

Der kan indstilles i to serie-formater – hhv. korte TV-serier (afsnit på op til 30 minutter i længde) og lange TV-serier (afsnit på over 30 minutter i længde). 

Indstillinger af personer:

Bemærk at indstilling i skuespillerkategorierne sker på tværs af serieformatopdelingen. For en indstilling i skuespilkategorierne kræves det, at skuespilleren er fyldt 15 år inden eller under optagelserne. For en indstilling i kategorierne Årets hovedrolle kræves det, at den indstillede skuespiller er med i mindst 40 % af sæsonen. I henholdsvis kategorierne Årets mandlige hovedrolle og Årets kvindelige hovedrolle kan max. 1 skuespiller per kategori, per serie indstilles. I kategorierne Årets mandlige birolle og Årets kvindelige birolle kan max. 2 skuespillere per TV-serie indstilles.

Bemærk: Hvis der ønskes at indstille mere end 1 hovedrolle eller 2 biroller af samme køn, skal der søges om dispensation fra bestyrelsen til dette. Dette søges via mail til info@filmakademiet.dk.

Materialer:

Produktionsselskabet tilmelder 2 afsnit per indstillet TV-serie. Bemærk, der kan ikke indstilles fortløbende afsnit, f.eks. ikke episode 1 og 2, men derimod accepteres f.eks. afsnit 1 og 3.

De 2 afsnit skal gøres tilgængelige for digitalt gennemsyn for FilmAkademiets medlemmer. Her sendes oplysninger og evt. kodeord e.l. til info@filmakademiet.dk. De to afsnit er udelukkende til brug for FilmAkademiets medlemmer ifm. nominerings- og afstemningsgennemsyn.

Der skal leveres 2 stills fra serien i høj opløsning samt et billede af seriens plakat/cover. Dette sendes på mail til info@filmakademiet.dk.

Gyldig indstilling:

I bunden af formularen skal du bekræfte, at du har læst retningslinjerne. Du er ansvarlig for, at de indstillede navne og titler er stavet korrekt. 

Ved indstilling af en TV-serie giver producenten ret til, at materialer kan bruges i promoveringen af Robert Prisen. Producenten skriver yderligere under på, at de kan levere de materialer, der måtte være nødvendige for produktionen af prisuddelingen.

Indstillingsgebyret indbetales på FilmAkademiets konto og er først gyldig, når gebyret er FilmAkademiet i hænde. Herefter vil du modtage en kvittering for indbetalingen.

Robert 2025-gebyrer per indstillede tv-serie (alle beløb er inkl. moms):

Årets danske tv-serie: 3.950 kr.

Årets korte tv-serie: 2.950 kr.

Danmarks Filmakademi, Store Kongensgade 40, 1264 København K

Reg: 4180, Konto: 10640717

Husk at skrive tydelig reference på bankoverførslen: ROBERT og TITEL.

FilmAkademiet forbeholder sig retten til ændringer i kategorier o.l. og er ikke forpligtet til at uddele priser i alle listede kategorier.

Alle spørgsmål rettes til sekretariatet info@filmakademiet.dk eller på 2980 1984. Telefonen er åben tirsdage og torsdage mellem 10.00-16.00.

Husk det er gratis for aktive professionelle i den danske film- og tv-branche at blive medlem af FilmAkademiet. Du kan ansøge om medlemskab her.