No items found.

Tilmeldingen til Robert 2021 åbner i oktober 2020.


Retningslinjer for tilmelding af kort- og dokumentarfilm:

Ved årets kortfilm: Dokumentar forstås: Spilletid inkl. sluttekster maximum 40 minutter

Ved årets dokumentarfilm forstås: Spilletid inkl. sluttekster over 40 minutter.

Ved årets kortfilm: Fiktion forstås: Spilletid inkl. sluttekster maximum 30 minutter (OBS tilmelding i denne kategori, sker via Odense Film Festival hver april)

Ved årets lange fiktion/animation forstås: Spilletid inkl. sluttekster ml. 30-60 minutter

Bemærk at en film kun kan tilmeldes Robert Prisen én gang. Der skal udfyldes et separat skema per film, der tilmeldes. Alle felter i formularen skal udfyldes.

For lang dokumentar gælder det, at filmens premieredato (i en dansk biograf eller på en dansk tv-kanal) skal ligge mellem d. 1.1.2019 - 31.12.2019 ELLER have haft premiere på en af DFI's prioriterede festivaler (se listen her). Hvis filmen kun har haft premiere på en streamingtjeneste, skal der søges dispensation hos bestyrelsen på mail til info@filmakademiet.dk 

En indstilling kræver at filmen er dansk. Film fra rigsfællesskabet kan indstilles på linje med danske, så længe filmen ikke er indstillet til en national filmpris i et andet land. Hvis filmen er en co-produktion med andre lande, kan filmen heller ikke være indstillet til en national filmpris i andre lande end Danmark. 

Materialer:

Filmen skal gøres tilgængelig for digitalt gennemsyn. Du skal oplyse, hvor filmen skal streames. Vi anbefaler adgang via Stream4pro. Det kræver at producenten giver DFI tilladelse til at dele filmen med FilmAkademiet. Streamingen er eksklusivt for FilmAkademiets medlemmer ifm. nominerings- og afstemningsgennemsyn.

Du skal levere 2 stills fra filmen i høj opløsning samt et billede af filmens plakat. Dette sendes på mail til info@filmakademiet.dk 

Gyldig tilmelding:

I bunden af formularen skal du bekræfte, at du har læst retningslinjerne. Du er ansvarlig for, at de indstillede navne og titler er stavet korrekt.

Ved tilmelding af film giver producenten ret til, at filmmaterialer kan bruges i promoveringen af Robert Prisen. Producenten skriver yderligere under på, at han/hun kan levere de materialer, der måtte være nødvendige for produktionen af prisuddelingen. Disse vil FilmAkademiet indhente på et senere tidspunkt.

Tilmeldingsgebyr indbetales på FilmAkademiets konto, og tilmeldingen er først gyldig, når gebyret er FilmAkademiet i hænde.

Robert 2020-gebyrer per tilmeldte kort – og dokumentarfilm

(alle beløb er inkl. moms):

- Årets dokumentarfilm: 1.250 kr.

- Årets kortfilm: Dokumentar: 750 kr.

- Årets lange fiktion/animation: 750 kr.

Danmarks Film Akademi, Bentzonsvej 21, 2000 Frederiksberg.

Reg: 1551, Konto: 11205755

HUSK at skrive tydelig reference på bankoverførslen: ROBERT og TITEL.

FilmAkademiet forbeholder sig retten til ændringer i kategorier o.l. og er ikke forpligtet til at uddele priser i alle listede kategorier. 

Alle spørgsmål rettes til Ditte Drehn info@filmakademiet.dk eller på 29801984 onsdage mellem 09.00-12.00.

Husk det er gratis for professionelle i den danske film- og tv-branche at blive medlem af FilmAkademiet. For at være stemmeberettiget til Robert Prisen 2020 skal medlemskabet være godkendt inden 31. december 2019. Du kan ansøge om medlemskab samt tilmelde film via hjemmesiden: www.filmakademiet.dk

FilmAkademiet uddeler 1 stk Robert-statuette i Årets film kategorierne. Er der flere producenter, instruktører eller manusforfattere, kan statuetter tilkøbes.