No items found.

Tilmeldingen til Robert Prisen 2023 er lukket.


Retningslinjer for tilmelding af kort- og dokumentarfilm:

OBS: Tilmeld din kortfilm nu til Odense Film Festival inden d. 1. april 2023. Læs mere her

Ved årets dokumentarfilm forstås: Spilletid inkl. sluttekster over 60 minutter

Ved årets kortfilm: Dokumentar forstås: Spilletid inkl. sluttekster op til 60 minutter

Ved årets kortfilm: Fiktion forstås: Spilletid inkl. sluttekster maximum 30 minutter

Bemærk at tilmeldingen i kategorien Årets kortfilm: Fiktion var en del af forløbet til Odense Film Festival i 2022. FilmAkademiet modtager derfor ikke tilmeldinger i denne kategori, men du kan nu tilmelde din kortfilm til OFF 23. Læs mere her

En indstilling kræver at filmen er dansk. Film fra rigsfællesskabet kan indstilles på linje med danske, så længe filmen ikke er indstillet til en national filmpris i et andet land. Hvis filmen er en co-produktion med andre lande, kan filmen heller ikke være indstillet til en national filmpris i andre lande end Danmark. 

Bemærk at en film kun kan tilmeldes Robert Prisen én gang. Der skal udfyldes et separat skema per film, der tilmeldes. Alle felter i formularen skal udfyldes. Hvis man ikke ønsker at indstille nogen i en kategori, skriver man ”x”.

For lang dokumentar gælder det, at filmen skal have været tilgængelig for et dansk publikum i løbet af 2022. Uddyb hvor eller på hvilken platform filmen har været vist. 

OBS: For lang dokumentar er det muligt at indstille personer i følgende tekniske kategorier: 

Årets klipper

Årets fotograf

Årets sounddesigner

Årets score

Indstillinger og nomineringer i disse kategorier sidestilles med de indstillede, og i sidste ende nominerede, personer på spillefilm i samme kategorier.

For at en person kan tilmeldes i de forskellige kategorier, er det et krav, at han/hun har arbejdet på filmen minimum 70% af optageperioden eller efterarbejdet og har haft en A-funktion eller som supervisor i den pågældende kategori. Bemærk at der ikke kan indstilles firmaer de tekniske kategorier.

Score:

For at kunne nomineres til Robert-kategorien Årets Score skal en films musik være komponeret til filmen og udgøre mindst 85% af filmens musikmængde. Musikmængden gøres op i minutter og sekunder, som skal fremgå af filmens music cue sheet.

Materialer:

Filmen skal gøres tilgængelig for digitalt gennemsyn. Her sendes oplysninger og evt. kodeord e.l. til info@filmakademiet.dk Filmene er udelukkende til brug for FilmAkademiets medlemmer ifm. nominering og afstemning.

Du skal levere 2 stills fra filmen i høj opløsning samt et billede af filmens plakat. Dette sendes på mail til info@filmakademiet.dk 

Alle materialer skal være FilmAkademiet i hænde inden 29. november 2022. 

Gyldig tilmelding:

I bunden af formularen skal du bekræfte, at du har læst retningslinjerne. Du er ansvarlig for, at de indstillede navne og titler er stavet korrekt.

Ved tilmelding af film giver producenten ret til, at filmmaterialer kan bruges i promoveringen af Robert Prisen. Producenten skriver yderligere under på, at han/hun kan levere de materialer, der måtte være nødvendige for produktionen af prisuddelingen. Disse vil FilmAkademiet indhente på et senere tidspunkt.

Tilmeldingsgebyr indbetales på FilmAkademiets konto, og tilmeldingen er først gyldig, når gebyret er FilmAkademiet i hænde. Herefter vil du modtage en kvittering for indbetalingen.

Robert 2023-gebyrer per tilmeldte kort – og dokumentarfilm (alle beløb er inkl. moms):

Årets dokumentarfilm (budget over 3,5 mio) : 2.450 kr.

Årets dokumentarfilm (budget op til 3,5 mio) : 1.950 kr.

Årets kortfilm: Dokumentar: 1.450 kr

Danmarks Filmakademi, Bentzonsvej 21, 2000 Frederiksberg.

Reg: 1551, Konto: 11205755

HUSK at skrive tydelig reference på bankoverførslen: ROBERT og TITEL.

FilmAkademiet forbeholder sig retten til ændringer i kategorier o.l. og er ikke forpligtet til at uddele priser i alle listede kategorier. 

Alle spørgsmål rettes til sekretariatet info@filmakademiet.dk eller på 2980 1984 onsdage mellem 09.00-12.00.

Husk det er gratis for aktive professionelle i den danske film- og tv-branche at blive medlem af FilmAkademiet. For at være stemmeberettiget til Robert Prisen 2023 skal medlemskabet være godkendt inden 31. december 2022. Du kan ansøge om medlemskab via hjemmesiden.

FilmAkademiet uddeler 1 stk Robert-statuette til produktionsselskabet der vinder i Årets film kategorierne. Statuetter kan tilkøbes hvis der er flere producenter eller til instruktør og/eller manuskriptforfattere. I de personlige kategorier uddeles der 1 statuette per nomineret navn.