No items found.

Indstilling til Robert Prisen 2025 åbner i oktober

Retningslinjer for indstilling af kort- og dokumentarfilm:

Ved Årets dokumentarfilm forstås: Spilletid inkl. sluttekster over 60 minutter.

Ved Årets kortfilm: Dokumentar forstås: Spilletid inkl. sluttekster op til 60 minutter.

Ved Årets kortfilm: Fiktion forstås: Spilletid inkl. sluttekster max. 30 minutter.

Bemærk at indstilling i kategorien Årets kortfilm: Fiktion var en del af forløbet til Odense Film Festival. FilmAkademiet modtager derfor ikke indstillinger i denne kategori, men du kan indstille din kortfilm til OFF 24, når indstillingsperioden åbner. Læs mere her.

En indstilling kræver at filmen er dansk. Film fra rigsfællesskabet kan indstilles på linje med danske, så længe filmen ikke er indstillet til en national filmpris i et andet land. Hvis filmen er en co-produktion med andre lande, kan filmen heller ikke være indstillet til en national filmpris i andre lande end Danmark. 

Bemærk at en film kun kan indstilles til Robert Prisen én gang. Der skal udfyldes et separat skema per film, der indstilles. Alle felter i formularen skal udfyldes. Hvis man ikke ønsker at indstille nogen i en kategori, skriver man ”x”.

For lang dokumentar gælder det, at filmen skal have været tilgængelig for et dansk publikum i løbet af 2024. Uddyb hvor eller på hvilken platform filmen har været vist. 

OBS: For lange dokumentarer er det muligt at indstille personer i følgende tekniske kategorier: 

Årets klipper

Årets fotograf

Årets sounddesigner

Årets score

Indstillinger og nomineringer i disse kategorier sidestilles med de indstillede, og i sidste ende nominerede, personer på spillefilm i samme kategorier.

For at en person kan indstilles i de forskellige kategorier, er det et krav, at de har arbejdet på filmen minimum 70% af optageperioden eller efterarbejdet og har haft en A-funktion eller som supervisor i den pågældende kategori. Bemærk at der ikke kan indstilles firmaer i de tekniske kategorier.

Score:

For at kunne nomineres til Robert-kategorien Årets Score skal en films musik være komponeret til filmen og udgøre mindst 85% af filmens musikmængde. Musikmængden gøres op i minutter og sekunder, som skal fremgå af filmens music cue sheet.

Materialer:

Filmen skal gøres tilgængelig for digitalt gennemsyn. Her sendes oplysninger og evt. kodeord e.l. til info@filmakademiet.dk. Filmene er udelukkende til brug for FilmAkademiets medlemmer ifm. nominering og afstemning.

Du skal levere 2 stills fra filmen i høj opløsning samt et billede af filmens plakat. Dette sendes på mail til info@filmakademiet.dk.

Gyldig indstilling:

I bunden af formularen skal du bekræfte, at du har læst retningslinjerne. Du er ansvarlig for, at de indstillede navne og titler er stavet korrekt.

Ved indstilling af film giver producenten ret til, at filmmaterialer kan bruges i promoveringen af Robert Prisen. Producenten skriver yderligere under på, at de kan levere de materialer, der måtte være nødvendige for produktionen af prisuddelingen. Disse vil FilmAkademiet indhente på et senere tidspunkt.

Indstillingsgebyr indbetales på FilmAkademiets konto, og tilmeldingen er først gyldig, når gebyret er FilmAkademiet i hænde. Herefter vil du modtage en kvittering for indbetalingen.

Robert 2025-gebyrer per indstillede kort – og dokumentarfilm (alle beløb er inkl. moms):

Årets dokumentarfilm (budget over 3,5 mio) : 2.450 kr.

Årets dokumentarfilm (budget op til 3,5 mio) : 1.950 kr.

Årets kortfilm: Dokumentar: 1.450 kr

Danmarks Filmakademi, Store Kongensgade 40, 1264 København K

Reg: 4180, Konto: 10640717

HUSK at skrive tydelig reference på bankoverførslen: ROBERT og TITEL.

FilmAkademiet forbeholder sig retten til ændringer i kategorier o.l. og er ikke forpligtet til at uddele priser i alle listede kategorier. 

Alle spørgsmål rettes til sekretariatet info@filmakademiet.dk eller på 2980 1984. Telefonen er åben tirsdage og torsdage mellem 10.00-16.00.

Husk det er gratis for aktive professionelle i den danske film- og tv-branche at blive medlem af FilmAkademiet. Du kan ansøge om medlemskab her.