No items found.

Tilmeldingen til Robert Prisen 2021 er lukket


Retningslinjer for tilmelding af kort- og dokumentarfilm:

OBS: Tilmeld din kortfilm til Odense Film Festival inden d. 1. april 2021. Læs mere her


Nye retningslinjer bliver offentliggjort når tilmeldingen åbner i efteråret 2021. Her er sidste års reglement: 

Ved årets dokumentarfilm forstås: Spilletid inkl. sluttekster over 60 minutter

Ved årets kortfilm: Dokumentar forstås: Spilletid inkl. sluttekster op til 60 minutter

Ved årets kortfilm: Fiktion forstås: Spilletid inkl. sluttekster maximum 30 minutter

En indstilling kræver at filmen er dansk. Film fra rigsfællesskabet kan indstilles på linje med danske, så længe filmen ikke er indstillet til en national filmpris i et andet land. Hvis filmen er en co-produktion med andre lande, kan filmen heller ikke være indstillet til en national filmpris i andre lande end Danmark. 

Bemærk at en film kun kan tilmeldes Robert Prisen én gang. Der skal udfyldes et separat skema per film, der tilmeldes. Alle felter i formularen skal udfyldes. Hvis man ikke ønsker at indstille nogen i en kategori, skriver man ”x”.

Særligt for 2020: For lang dokumentar gælder det, at filmen skal have været tilgængelig for et dansk publikum i løbet af 2020. Uddyb hvor eller på hvilken platform filmen har været vist. 

OBS: For lang dokumentar er det fra 2020 muligt at indstille personer i følgende tekniske kategorier: 

Årets klipper

Årets fotograf

Årets sounddesigner

Årets score

Indstillinger og nomineringer i disse kategorier sidestilles med de indstillede, og i sidste ende nominerede, personer på spillefilm i samme kategorier.

For at en person kan tilmeldes i de forskellige kategorier, er det et krav, at han/hun har arbejdet på filmen minimum 70% af optageperioden eller efterarbejdet og har haft en A-funktion eller som supervisor i den pågældende kategori. Bemærk at der ikke kan indstilles firmaer de tekniske kategorier.

Score:

For at kunne nomineres til Robert-kategorien Årets Score skal en films musik være komponeret til filmen og udgøre mindst 85% af filmens musikmængde. Musikmængden gøres op i minutter og sekunder, som skal fremgå af filmens music cue sheet.

Materialer:

Filmen skal gøres tilgængelig for digitalt gennemsyn. Her sendes oplysninger og evt. kodeord e.l. til info@filmakademiet.dk Filmene er udelukkende til brug for FilmAkademiets medlemmer ifm. nominering og afstemning.

Du skal levere 2 stills fra filmen i høj opløsning samt et billede af filmens plakat. Dette sendes på mail til info@filmakademiet.dk 

Alle materialer skal være FilmAkademiet i hænde inden udgangen af november 2020. 

Gyldig tilmelding:

I bunden af formularen skal du bekræfte, at du har læst retningslinjerne. Du er ansvarlig for, at de indstillede navne og titler er stavet korrekt.

Ved tilmelding af film giver producenten ret til, at filmmaterialer kan bruges i promoveringen af Robert Prisen. Producenten skriver yderligere under på, at han/hun kan levere de materialer, der måtte være nødvendige for produktionen af prisuddelingen. Disse vil FilmAkademiet indhente på et senere tidspunkt.

Tilmeldingsgebyr indbetales på FilmAkademiets konto, og tilmeldingen er først gyldig, når gebyret er FilmAkademiet i hænde. Herefter vil du modtage en kvittering for indbetalingen.

Robert 2021-gebyrer per tilmeldte kort – og dokumentarfilm (alle beløb er inkl. moms):

Årets dokumentarfilm (budget over 3,5 mio) : 2.000 kr.

Årets dokumentarfilm (budget op til 3,5 mio) : 1.500 kr.

Årets kortfilm: Dokumentar: 1.000 kr

Danmarks Filmakademi, Bentzonsvej 21, 2000 Frederiksberg.

Reg: 1551, Konto: 11205755

HUSK at skrive tydelig reference på bankoverførslen: ROBERT og TITEL.

FilmAkademiet forbeholder sig retten til ændringer i kategorier o.l. og er ikke forpligtet til at uddele priser i alle listede kategorier. 

Alle spørgsmål rettes til Ditte Drehn info@filmakademiet.dk eller på 2980 1984 onsdage mellem 09.00-12.00.

Husk det er gratis for aktive professionelle i den danske film- og tv-branche at blive medlem af FilmAkademiet. For at være stemmeberettiget til Robert Prisen 2021 skal medlemskabet være godkendt inden 31. december 2020. Du kan ansøge om medlemskab via hjemmesiden.

FilmAkademiet uddeler 1 stk Robert-statuette til produktionsselskabet der vinder i Årets film kategorierne. Statuetter kan tilkøbes hvis der er flere producenter eller til instruktør og/eller manuskriptforfattere. I de personlige kategorier uddeles der 1 statuette per nomineret navn.