No items found.

Tilmeldingen til årets Robert Prisen 2020 er lukket. Der åbnes for tilmeldinger til Robert Prisen 2021 til oktober.

Retningslinjer for tilmelding af spillefilm:

Kun produktionsselskabet kan tilmelde film til Robert Prisen. Producenten, der tilmelder, tager således stilling til, hvilke personer, der skal og kan indstilles til en nominering på den enkelte film. Der skal udfyldes et separat skema per film, der tilmeldes.

Alle felter i formularen skal udfyldes. Tag stilling til, hvem der skal indstilles i samtlige kategorier. Hvis man ikke ønsker at indstille nogen i en kategori, skriver man ”x”. For at indstillingen skal være gyldig skal filmens premieredato ligge mellem d. 1.1.2019 - 31.12.2019. 

En indstilling kræver, at filmen er dansk. Definitionen på en "dansk film" er følgende, og en film skal opfylde BEGGE nedenstående krav:

1)   Festivalretten skal være hos en dansk aktør (fx hos DFI eller producenten) og kan ikke ligge hos et andet nationalt filminstitut.

2)   I henhold til MEDIA’s retningslinjer bruges dette pointsystem i tvivlstilfælde til at udregne om en film er dansk. En film skal opnå minimum 10 points:

Dansk instruktør = 3 points, Dansk scenograf = 1 point, Dansk manuskriptforfatter = 3 points, Dansk a-fotograf = 1 point, Dansk komponist = 1 point, Dansk klipper = 1 point, Dansk skuespiller 1 = 2 points, Dansk skuespiller 2 = 2 points, Dansk skuespiller 3 = 2 points, Dansk lyddesigner = 1 point, Dansk location = 1 point, Dansk post-produktion = 1 point. TOTAL: 19 point (Kilde MEDIA)

Film fra rigsfællesskabet kan indstilles på linje med danske, så længe filmen ikke har været indstillet til en national filmpris i et andet land.

Bemærk at tilmelding i kategorien Årets børne- og ungdomsfilm ikke udelukker indstilling af samme film i kategorien Årets danske spillefilm (eller omvendt). Det kræver dog, at man udfylder begge formulartyper separat.

Indstilling af personer:

For at en person kan tilmeldes i de forskellige kategorier, er det et krav, at han/hun har arbejdet på filmen minimum 70% af optageperioden eller efterarbejdet og har haft en A-funktion eller som supervisor i den pågældende kategori. Bemærk at der ikke kan indstilles firmaer i nogle af de tekniske kategorier.

For en indstilling i skuespilkategorierne kræves det, at personen er fyldt 15 år under optagelse. For en indstilling i kategorien årets hovedrolle kræves det, at den indstillede skuespiller er med i mindst 40 % af filmen. I henholdsvis kategorierne Årets mandlige hovedrolle og Årets kvindelige hovedrolle kan maks. 1 skuespiller per kategori, per film indstilles. I kategorien årets birolle M/K kan maks. 2 skuespillere per film indstilles. Bemærk: Hvis der ønskes at indstille mere end 1 hovedrolle eller 2 biroller af samme køn, skal der søges om dispensation fra bestyrelsen til dette - det gøres på mail til info@filmakademiet.dk

Original sang:

En sang med tekst, der er skrevet DIREKTE til filmen eller har sin premiere i filmen enten som en sang i filmens lyd-billede eller som end-credit sang og kan ikke være en sang, der anvendes fra et allerede eksisterende værk.

Score:

For at kunne nomineres til Robert-kategorien Årets Score skal en films musik være komponeret til filmen og udgøre mindst 85% af filmens musikmængde. Musikmængden gøres op i minutter og sekunder, som skal fremgå af filmens music cue sheet. 

Manuskript:

For indstilling i manuskriptkategorierne skal manuskriptet gøres tilgængelig for gennemlæsning for de medlemmer, der kan nominere i disse kategorier. Der skal redegøres for, hvilken version af manuskriptet, der indsendes, og vi opfordrer til, at det er den seneste version. Manuskriptet skal sendes til info@filmakademiet.dk

Visuelle effekter:

Det kan være svært at gennemskue, hvor i filmen der er udført ”visuelle effekter”, så I skal derfor komme med en uddybende forklaring under dette punkt med tidskoder. Formålet med prisen er at give den til den film eller person, som har formået at formidle de bedste visuelle effekter enten kunstnerisk eller med nye innovative tekniske løsninger i det forgangne år. Det kan fx være for mattepaint, compositing, gummimasker, tricks, eksplosioner, 3D, CGI etc. FilmAkademiet fremsender gerne eksempler på udfyldelse af dette punkt efter forespørgsel. Indstillingen må gerne inkludere et showreel og/eller anden uddybende forklaring. Send en mail med uddybning til info@filmakademiet.dk.

Gyldig tilmelding:

I bunden af formularen skal du bekræfte, at du har læst retningslinjerne. Du er ansvarlig for, at de indstillede navne og titler er stavet korrekt. 

Ved tilmelding af film giver producenten ret til, at filmmaterialer kan bruges i promoveringen af Robert Prisen. Producenten skriver yderligere under på, at han/hun kan levere de materialer, der måtte være nødvendige for produktionen af prisuddelingen. Disse vil FilmAkademiet indhente på et senere tidspunkt.

Filmen skal gøres tilgængelig for digitalt gennemsyn for FilmAkademiets medlemmer. Du skal oplyse, hvor filmen skal streames. Vi anbefaler adgang via Stream4pro. Det kræver at producenten giver DFI tilladelse til at dele filmen med FilmAkademiet. Bemærk, at hvis filmen allerede er tilgængelig på Blockbuster, behøver du ikke foretage dig yderligere. Streamingen er eksklusivt for FilmAkademiets medlemmer ifm. nominerings- og afstemningsgennemsyn.

Du skal levere 2 stills fra filmen i høj opløsning samt et billede af filmens plakat. Dette sendes på mail til info@filmakademiet.dk 

Tilmeldingsgebyr indbetales på FilmAkademiets konto, og tilmeldingen er først gyldig, når gebyret er FilmAkademiet i hænde.

Robert 2020-gebyrer per tilmeldte film (alle beløb er inkl. moms):

  • Årets danske spillefilm/ børne- og ungdomsfilm: 2.500 kr.
  • Low-budget film (max 6 mio budget): 1.500 kr.
  • Low-budget film (max 3 mio budget): 750 kr.

Danmarks Film Akademi, Bentzonsvej 21, 2000 Frederiksberg.

Reg: 1551, Konto: 11205755

HUSK at skrive tydelig reference på bankoverførslen: ROBERT og FILMTITEL.

FilmAkademiet forbeholder sig retten til ændringer i kategorier o.l. og er ikke forpligtet til at uddele priser i alle listede kategorier.

Alle spørgsmål rettes til Ditte Drehn info@filmakademiet.dk eller på 29801984 onsdage mellem 09.00-12.00. 

Husk det er gratis for professionelle i den danske film- og tv-branche at blive medlem af FilmAkademiet. For at være stemmeberettiget til Robert Prisen 2020 skal medlemskabet være godkendt inden 31. december 2019. Du kan ansøge om medlemskab samt tilmelde film via hjemmesiden: www.filmakademiet.dk

FilmAkademiet uddeler 1 stk Robert-statuette til produktionsselskabet der vinder i Årets film kategorierne. Er der flere producenter, kan statuetter tilkøbes, samt af instruktøren og manuskriptforfatteren. I de personlige kategorier uddeles der 1 statuette per nomineret navn.

Bemærk, at man ikke kan tilmelde sig publikumsprisen. Læs mere her: https://robertprisen.dk/faq